Frissítsd fel a bőrödet tavaszra

Frissítsd fel a bőrödet tavaszra

Beköszöntött a tavasz, és olyan érzés, mint egy leheletnyi friss levegő – és biztos vagyok benne, hogy a bőröd is imádja. ;)

A télről a tavaszra való átállással a bőrünk kevésbé van kitéve a hideg, száraz levegőnek és inkább a levegő magasabb nedvességtartalma, a melegebb hőmérséklet és a fokozott napsütés van hatással rá.

A megnövekedett páratartalom és az extra izzadás megváltoztatja a pattanások, az öregedés jeleinek vagy mindkettő kezelésének módját.

Amikor a természet virágozni kezd, ideje kicsit változtatni a bőrápolási rutinodon is. Mivel a hideg téli hónapokat már magunk mögött hagytuk, érdemes könnyedebb hidratálókrémeket és enyhébb tisztító készítményeket választanunk, hogy csak néhány módot említsünk, amelyek visszaadják bőrödnek a ragyogását.

Olvass tovább további tippekért arról, hogy hogyan változtasd meg a bőrápolási rutinodat tavaszra:

1. Kezd a tavaszt bőrradírozással

Itt az ideje, hogy eltávolítsd a csípős hideg tél okozta elhalt hámsejteket, és előkészítsd a bőrödet radírozással. Használhatod az eggo készülékünket a fizikai hámlasztáshoz, amely gyengéden eltávolítja az elhalt hámsejteket, és puhává varázsolja a bőrt. Próbáld ki a gyengéd arctisztítónkkal együtt, hiszen így a legjobb párost alkotják. :)

2. Válts gyengéd, nem habzó tisztítószerekre

A téli hónapok során a hideg időjárás megfosztja bőrünket a természetes nedvességtartalmától, az enyhe tisztítószerek használata viszont segíthet megőrizni a nedvességet a bőrben. A melegebb hőmérséklettel a bőr több természetes olajat termel, ezért érdemes egy könnyebb géles tisztítószert használni. Arctisztító gélünk védőréteget képez a bőrön, hogy megvédje annak gátját, de habzó összetevők nélkül távolít el minden szennyeződést, amely kiszárítaná a bőrt. Hiszen ez az utolsó dolog, amire szükséged van. ;)

3. Válts könnyű, gyorsan felszívódó hidratáló krémekre

A melegebb tavaszi és nyári hónapokban a legjobb, ha átváltasz egy enyhébb hidratálóra. A vastagabb hidratáló krémek túl zsírossá tehetik a bőrt, és növelik a pattanások kialakulásának esélyét, mivel a bőröd ilyenkor nedvességnek és napsütésnek van kitéve. Zen Defense arckrémünk erre a célra készült, mivel könnyű szerkezete gyorsan beszívódik a bőrbe, és nem hagy zsíros érzetet.

4. Adj hozzá antioxidánsban gazdag termékeket

Az antioxidánsoknak egész évben részét kellene képezniük a bőrápolási rutinunknak, hogy megakadályozzák a pigmentfoltok kialakulását. A nap által kiváltott napfoltokat köztudottan nehéz eltüntetni, ezért ezek megelőzése kulcsfontosságú.

A helyi antioxidánsok, például a C-vitamin stabilizálja a szabad gyököket és csökkenti a nap által okozott károkat. Olyan termékeket is választhatsz, amelyek a vitaminok teljes spektrumát tartalmazzák, mivel ezek antioxidánsban gazdagok. A Glow and go élénkítő szérumunk gondoskodik a sötét foltokról és a hiperpigmentációról, mivel a Goji bogyók antioxidáns hatást fejtenek ki a bőrön. A C-vitamin szérum felvitele után mindig használj fényvédő krémet is.

5. Használj hidratáló szérumokat

A télen használt olajalapú szérumokkal ellentétben a melegebb hónapokban a vízbázisú szérumok tartalmazzák azokat a koncentrált tápanyagokat és antioxidánsokat, amire a bőrnek szüksége van. Ezek könnyebbek, így a bőr könnyen felszívja őket.

A nedvesség megkötésére erősen ajánlott egy hialuronsavas szérum használata a naposabb időben – az Aquaholic segít visszaadni a meleg napokon a fokozott izzadás következtében elvesztett nedvességet.

6. Ne hagyd ki az SPF-et

A napsugárzás a bőr korai öregedésének egyik fő okozója. Ennek elkerülése érdekében mindig használj olyan fényvédő krémet, amelynek SPF értéke legalább 50, és védi a bőrödet az UVA és UVB sugarak ellen.

A tavaszi nagytakarításhoz az öngondoskodás is hozzátartozik, és fontos, hogy a szépségápolási termékeidet is beépítsd ebbe a folyamatba. Végezz tavaszi nagytakarítást  a bőrápoló termékeid között és a sminkes fiókodban is, és dobd ki a lejárt szavatosságú vagy egy ideje nem használt termékeket, majd szerezz be új, igazán jó termékeket. A Smartskincare™ egy könnyű, de hatékony bőrápoló termékcsalád, amelyet érzékeny bőrre fejlesztettek ki természetes összetevőkkel, és biztos vagyok benne, hogy tökéletes választás lesz számodra is a melegebb napokon.

Köszöntsd a tavaszt, és készítsd fel a bőrödet ezekkel a tippekkel az előttünk álló napsütéses napokra! Itt az ideje egy kis tavaszi ragyogásnak! ⭐️